26 Mart 2015 Perşembe

Kötekli Mahallesi

  2009 yılına kadar köy statüsünde olan Kötekli, Muğla Üniversitesi yerleşkesinin buraya kurulmasıyla hızla gelişmiş ve belediye sınırları içine alınmıştır.
  Ekonomisi üniversiteye dayalı hizmetler sektörüne bağlıdır. Kampüs kurulmadan önce halk tarım ve hayvancılıkla uğraşırdı ki Kötekli Muğla'da önemli tütün üreten köylerden birisiydi.
Kötekli, Muğla'nın en hızlı büyüyen semtlerinden birisidir. Muğla şehir merkezine 3 km. uzaklıktadır. Muğla'nın Marmaris yönünden girişte, İzmir-Denizli çevre yollarının kavşağında bulunur. Muğla'yı Marmaris, Fethiye gibi turistik şehirlere bağlayan karayolunun üzerinde ve bu merkezlere İzmir ve Denizli yönünden gelen karayollarının tam kavşak noktasında olması nedeniyle gelişmeye müsait bir konumdadır. Üniversiteye bağlı fakülteler ve yurtlar, Yücelen Hastanesi gibi kurumlar ile TOKİ konutları ve pek çok alışveriş merkezi ve turistik tesisler de yine Köteklidedir.     Tüm fakültelerin bir arada bulunduğu Kötekli Kampüsü’nde eğitim tesislerinin yanı sıra, kongre-toplantı salonları, kültür - eğlence merkezleri, sağlık üniteleri, kapalı-açık spor salonları ve yüzme havuzları, spor tesisleri de yer alıyor.

Muğla merkezden daha kalabalık ve hareketlidir. Nüfusun büyük kesiminin öğrenci olması bunun en büyük nedenidir. Günün herhangi bir saatinde dahi eğlenceli ve güvenilirdir. Gün geçtikçe gelişen bir yer olduğundan kafe ve barlar mevcuttur. Kötekli keyifli bir öğrencilik geçirmek isteyenler için Muğla Üniversitesi’nin vazgeçilmez kampüsünü içinde barındırır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder